Sprekerszaal

In de sprekerszaal zullen de hele dag door interessante sprekers te horen zijn. Daarnaast vinden hier twee Achterhoekse College Tours plaats onder leiding van Erik Hagelstein. 

11:45 – 12:15
Manfred te Grotenhuis – De Achterhoek
De Achterhoek wordt steeds grijzer en steeds minder groen. Dat is niets nieuws. Maar er is wel iets geks aan de hand: er verdwijnen op mysterieuze wijze steeds meer Achterhoekers die tussen de 20 en 25 jaar oud zijn. Wie zijn dat, waar zijn ze gebleven en waarom zouden we dat probleem nu moeten ‘anpakken’?

Manfred te Grotenhuis, statisticus aan de Radboud Univeristeit én ‘Parel van de Achterhoek’, komt spreken over dit verschijnsel.

12:30 – 13:15
Achterhoek College Tour I – Gijs Jolink en Ronnie Degen
Tijdens Pak An Pakt Uit zullen er twee Achterhoek College Tours worden gehouden onder leiding van Achterhoekse journalist, presentator en muzikant Erik Hagelstein.

Deel 1 van de College Tour vindt plaats met rasachterhoeker Gijs Jolink, de man achter Jovink en de voederbietels, de Zwarte Cross, Mañana Mañana en natuurlijk initiator van Stichting Pak An! Naast Gijs neemt Achterhoekse ondernemer en mede-eigenaar van de Feestfabriek, de organisatie achter de Zwarte Cross, Ronnie Degen plaats in de eerste College Tour van de dag.

13:45 – 14:30
Achterhoek College Tour II
Lizzy Ossevoort, Dirk Wopereis, Hans Leeflang en Martin Stor
 Deel 2 van de College Tour vindt plaats met echte Achterhoekers. Zangeres Lizzy Ossevoort praat over haar crowdfundactie voor een studie aan 
de Manhattan School of Music in New York. Dirk Wopereis is bezig aan zijn grootste project ooit, de ‘grootste barbecue ter wereld’.
Hans Leeflang is één van de initiatiefnemers van burgerinitiatief ‘De slimste weg van Nederland‘, uiteraard gesteund door Stichting Pak An.
Hij wil er met zijn mede-initiatiefnemers er voor zorgen dat de N825 tussen Geesteren en Lochem stil, schoon, veilig, mooi en vol energie wordt.
Martin Stor (voormalig Achterhoeks Centrum voor Technologie) vertelt verder over duurzaamheid en innovativiteit in de Achterhoek.